pondělí 14. dubna 2008

Zákon upravující chov nebezpečných psů a Jeden metr

Před několika dny jsem na stránkách tohoto blogu zveřejnila krátké povídání o návrhu zákona, který připravuje poslanec za ČSSD JUDr. Jeroným Tejc. Během pár dní mi přišlo na e-mail několik zajímavých dokumentů, které se k tomuto zákonu vztahují.
Především to je oficiální a velmi věcné stanovisko Českomoravské kynologické unie, které vydala dne 26. března. Toto stanovisko zní:


V poslední době se opět otevřela otázka zákona zaměřeného na chov psů. Má se jednat o zákon upravující chov nebezpečných psů a stejně jako v předchozích návrzích se opět jedná o přístup postavený na příslušnosti psů k určitému plemeni. P ČMKU zastává názor, že vše, co je třeba, mohou vyřešit stávající zákony a s návrhem nového zákona jednoznačně nesouhlasí.
Zdroj: ČMKU


Jako další proti připravovanému zákonu vystoupila iniciativa Jeden metr, kterou si možná bude pamatovat již z boje proti dřívějšímu zákonu poslance Kořistky. Tato iniciativa reagovala velmi rychle na „Odůvodnění přípravy návrhu zákona upravujícího chov nebezpečných psů“ zveřejněním podrobného komentáře. Přečíst si jej můžete ZDE.

Žádné komentáře: